Cevap vermen gereken tek kişi, Her sabah aynaya baktığında gördüğün kişidir. RS

Allah’ım sana öyle teslimim ki, ben hiçbir şeyden korkmam. Karanlıktan, geceden, zalimden, zulümden, ölümden, hatta cehenneminden bile korkmam. Cehennemi bile sen inşa ettiysen benim için o ne güzel yerdir… Allah’ım sana öyle teslimim ki, senden bile korkmam. Şah damarımdan yakiynsin, beni bırakırsan ben yok’um, bırakmazsan senleyken ben zaten dünyanın en kudretlisiyim. Allah’ım… O kadar aciz bir kulken, lütfunla öyle azizim ki… Bugün ne güzel bir gün… Bugün sen yine ne güzelsin Allah’ım…

Mutlu Salı’lar… Muhteşem bir gün bugün… Her zerre Allah Allah diye zikrediyor. Kulağımda Münir Derman’ın sesi… Çın çın çınnnn çınlıyor… Ey Mübarek ne çok severim seni… Sesin kalbimden tüm kainatıma yayılıyor:

“Fani olmayacak bir izzetle şeref ister isen; fani olacak bir izzet ile aziz olmak isteme. Allah ile baki olacak bir izzeti ihtiyar edersen, hiç bir kimse, seni zelil edemez. Harunu Reşit devrinde bir salih zat Harunu Reşit’e adaletle hareket etmesini söylemiş. Adil hükümdar fena halde hiddetlenip, gazaba gelerek o zatı azgın bir katıra bağlatmış. Fakat katır hiç bir azgınlık göstermemiş. Bunun üzerine kilitli bir odaya hapsettirmiş. Adamı hariçte, bahçede gezerken görüyor ve hükümdara haber veriyorlar. Harunu Reşit huzuruna tekrar çağırtarak o zata soruyor:

– Seni odadan kim çıkardı? 
– Beni bahçeye koyan çıkardı. 
– Bahçeye kim koydu? 
– Odadan çıkaran koydu…

Bunun üzerine Harunu Reşit bu zatı bir ata bindiriyor bütün memleketi gezdiriyor. Yanındaki tellallara da şöyle bağırıp ilan etmelerini emrediyor:

Allahın aziz eylediği bir kulunu Harunu Reşit zelil etmek istedi fakat gücü yetmedi.

Allah’ın meşgul olduğu kimseyi ne cin taifesi, ne yırtıcı hayvan, ne kimse korkutamaz. Toprağa verildiği zaman ne yer haşeresi, ne çıyan cesedine yanaşamaz. Korkudan değil, edepten… Toprak bile hürmeten, kendine temiz geldiği için o cesede dokunamaz. Topraktan, temiz yaratılan insan aynı temizlikle toprağa giderse, toprak ona kıyam eder ve kabrine nur inmeye başlar.

Vesveseyi defet, ne kadar işin varsa kaza, kadere teslim et. Sıkıntıda olanı Allahın lütfu, felaha ulaştırır. Allahın kahrı, fezayı bile daraltır. Ne dilerse öyle iş gören Allah’a kendini teslim et, o anda rıza yoluna girersin”

irem nurgül durmuş

About thesunrise133

öğrenci ,öğretmen, araştırmacı, kaşif, Cennet bizim içinde olacağımız bir yer değil, bizim içimizde olan bir yerdir..
Bu yazı yaşam içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın