Bursa Lezzetleri. Cevizli Lokum Tarifi

gönlüne saglık

Deli Kızın Adresi

Baktım herkes bu ara pek bir hamarat. Evde ekmek yapanlar, mantı açanlar. O zaman bir güzel paylaşımda ben yapayım dedim. Bursalıların en sevdiği lezzetlerdendir kendisi. Bayramlarda, düğünlerde, sünnetlerde hep bu lokum apılır ve ikram edilir.

undefined

Malzemeler

  • 5 – 5,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tutam tuz
  • yarım çay bardağı zeytinyağı

İçi için:

  • 100 gr ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 çay kaşığı yenibahar
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Açmak için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su

undefined

Cevizli Lokum Yapılışı

  • Maya ve 2 adet kesme şekeri geniş bir kaseye alın. Üzerine suyu ilave edip maya tamamen eriyene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Maya köpürmeye başladığında un, zeytinyağı ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. İç harcı…

View original post 100 kelime daha

About thesunrise133

öğrenci ,öğretmen, araştırmacı, kaşif, Cennet bizim içinde olacağımız bir yer değil, bizim içimizde olan bir yerdir..
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s